Romana Engleza
Acasa  Despre noi  Portofoliu  Oferte speciale  Contact 
Transfer aeroport  Transfer regulat  Inchiriere limuzine  Servicii VIP  Tur de oras  Atractii turistice 

Dracula. Dincolo de mit II

Puncte de interes: Curtea de Arges - Castelul Poienari - Transfagarasan - Balea Lac

Timp alocat turului: aprox 12 ore si 500 km. Va recomandam plecarea in tur dimineata devreme, cel mai tarziu la ora 8:00.

cetatea poenari

Cetatea Poenari

Denumita si "Cuibul de vulturi al vitejilor de demult" este o cetate importanta, restaurata si folosita de catre Vlad Tepes in timpul domniei sale. Este situata la 165 km vest de Bucuresti, pe o stanca, la 180m altitudine. Pentru a ajunge acolo pasagerii trebuie sa urce 1480 de scari. Castelul Poienari, adevaratul castelul al lui Dracula, descris si de de Jules Verne in romanul sau "Castelul din Carpati", a avut un rol important in infrangerea armatelor otomane, in 1462.
barajul vidraru

Barajul Vidraru

Urcand cele 1480 de trepte ale castelului lui Dracula vei avea parte de o priveliste spectaculoasa, peisaje frumoase, se poate vedea, de asemenea, si Barajul Vidraru - a treia oprire din turul nostru.
manastirea curtea de arges

Manastirea Curtea de Arges

O alta "fortareata" care a avut un rol important in rezistenta impotriva atacurilor otomanilor este Manastirea Curtea de Arges.

Este o capodopera a arhitecturii romanesti cunoscuta si datorita mitului* legat de constructia sa.

transfagarasan

Transfagarasan

De la Curtea de Arges la Balea Lac - ultima noastra oprire - vom folosi Transfagarasanul, "cel mai bun drum din lume" conform lui Jeremy Clarkson, gazda Top Gear, sau "un monument spectaculos de megalomanie" conform declaratiei lui Andy Markowitz, The Guardian. Drumul este deschis pentru trafic doar in timpul verii.
balea lac

Balea

Un lac glaciar la 2034 m altitudine in Muntii Fagaras, este locul in care zapada nu se topeste.

Primul hotel de gheata din Europa de Est a fost construit in anul 2006 in imediata apropiere a lacului.

*Mitul Manastirii Curtea de Arges

Legenda spune ca Neagoe Basarab a cautat si a platit cei mai buni mesteri pentru a ridica lacasul de cult, insa tot ce construiau ei ziua, noaptea se darama si a doua zi trebuiau sa o ia de la inceput. Intr-o noapte, mesterul Manole a visat ca daca o va zidi pe prima care va veni sa aduca de mancare fratelui sau sotului (unuia dintre muncitori) constructia va rezista. Din pacate, a doua zi Ana (sotia lui Manole) a fost prima care a venit. A fost zidita de sotul sau in timp ce acesta ofta si suspina si din acel moment lucrarile au mers bine. La final, in timp ce Manole si ceilalti mesteri se aflau pe acoperis, domnitorul a poruncit sa li se ia schelele pentru a nu mai realiza niciodata o constructie atat de frumoasa. Manole a incercat in zadar sa gaseasca solutii de a cobori facandu-si lui si celorlalti mesteri aripi din sindrile, dar a cazut si a murit. In acel loc, s-a creat un izvor acolo aflandu-se astazi Fantana Mesterului Manole.

FaceBook
Protectia consumatorului - A.N.P.C | Date firme
Realizat de Nindos Consortiu @2014-2018