Romana Engleza
Acasa  Despre noi  Portofoliu  Oferte speciale  Contact 
Transfer aeroport  Transfer regulat  Inchiriere limuzine  Servicii VIP  Tur de oras  Atractii turistice
atractii turistice

Atractii turistice

Bucuresti, capitala Romaniei, este rezultatul tuturor epocilor prin care orasul a trecut de a lungul timpului: elemente extraordinare de arhitectura imbinand diferite stiluri, de la cele simbolizand epoca "Micul Paris" la cele moderne, pastrand si urmele regimului comunist, dar dezvoltandu-se astazi dupa curentul international, tinzand catre o frumoasa metropola.

Atractii turistice din Bucuresti

Curtea Veche Domneasca

Curtea Veche Domneasca

Cel mai vechi monument din Bucuresti. O citadela construita de domnitorul Vlad, transformata in curte domneasca si resedinta militara pentru a lupta impotriva armatei turcesti.
Manastirea Stavropoleos

Biserica Stavropoleos

Un exemplu de arhitectura autentica brancoveneasca. Numele bisericii isi are radacinile din limba greaca de la cuvantul Stauropolis, insemnand "Orasul Crucii".
Pasajul Vilacrosse

Pasajul Macca - Vilacrosse

Pasaj din sticla galbena in forma de arcada, ce a gazduit prima Bursa de Valori Bucuresti.
Ateneul Roman

Ateneul Roman

In fiecare an gazduieste Festivalul International "George Enescu". Ateneul a fost finalizat in 1888, aproape in intregime finantat cu bani care s-au adunat din campanii publice de strangere de fonduri la indemnul  "Dati un leu pentru Ateneu!". Campania a salvat proiectul dupa ce patronii originali ramas fara fonduri.
Calea Victoriei

Calea Victoriei

Este cel mai vechi bulevard din Bucuresti. Construit in 1692 ca sa faca legatura intre Curtea Veche Domneasca si Palatul Mogosoaia, a fost initial pavat cu grinzi de stejar. Daca va plimbati de-a lungul acestei strazi, de la Piata Victoriei la Piata Natiunilor Unite, veti descoperi unele dintre cladirile cele mai uimitoare din oras, printre care Palatul Cantacuzino, Piata Istorica a Revolutiei, Cercul Militar, sediul CEC si Muzeul National de Istorie.
palatul parlamentului

Palatul Parlamentului sau Casa Poporului

A doua cea mai mare cladire administrativa din lume, dupa Pentagon, cea mai costisitoare si cea mai grea cladire adminstrativa, conform World Record Academy.
muzeul satului

Muzeul Satului

Muzeu etnografic in aer liber, gospodarii taranesti autentice si case din toata Romania relocate in Bucuresti, constituie o oaza de liniste in orasul plin de viata.
casa presei libere

Casa Presei Libere

Conceputa in stilul pur al realismului socialist sovietic, construita dupa modelul cladirii principale a Universitatii de Stat din Moscova.
templul coral

Templul Coral

Construit in 1857, templul din caramida rosie are un memorial la intrare, (vizibil din strada), care comemoreaza evreii din Romania trimisi la moarte in timpul Holocaustului. De obicei, cea mai aglomerata sinagoga din Bucuresti. Este acum in parte intr-o renovare extinsa.
sinagoga mare

Sinagoga Mare

A fost construita intre 1845 -1846 de catre comunitatea Ashkenazi polono-evreiasca. Cu un amestec impresionant de stiluri arhitecturale, baroc si rococo, Sinagoga Mare ramane cea mai importanta cladire evreiasca din tara. Sinagoga gazduieste o expozitie excelenta dedicata martirilor evrei din Romania si a Dr. Moses Rosen, care a servit ca sef rabin in Romania timp de 30 ani pana la moartea sa in 1994.
yeshua tova

Yeshua Tova Sinagoga

A fost construita in anul 1827, fiind numita de asemenea si "Podul Mogosoaiei" (ca o referire la Calea Victoriei care se afla in apropiere). Aceasta este cea mai veche sinagoga din oras inca functionala. Sinagoga a fost modificata mai tarziu, fiind adaugata fatada de-a lungul strazii, care urmeaza conceptul triptic monumental. Sinagoga are loje plasate de-o parte si cealalta a Chivotului pentru oaspetii importanti.
teatrul evreiesc

Teatrul Evreiesc de Stat

Aproape 130 de ani de istorie si 5 decenii de activitate ca institutie de stat, este singura institutie de acest gen. Ea are un profil distinct, reprezentativ atat pentru miscarea teatrala din Romania, dar si pentru peisajul contemporan al scenei de arta in limba evreiasca.

Atractii turistice de pe langa Bucuresti

palatul mogosoaia

Palatul Mogosoaia

A fost construit ca resedinta de vara intre 1698-1702 de catre Constantin Bracoveanu, un celebru voievod roman. Palatul este un patrimoniu arhitectural valoros avand fatada dominata de balcoane traditionale, scari, arcade si coloane cu capiteluri in stil "Brancovenesc". Palatul Mogosoaia are, de asemenea, unele caracteristici decorative bizantine si podoabe care imbina elemente stilistice caracteristice atat ale Renasterii italiene cat si barocului. In prezent, este un loc foarte apreciat pentru organizarea de evenimente private.
manastirea snagov

Manastirea Snagov

Manastire ortodoxa foarte veche, ce se afla la 45 km departare de Bucuresti, pe o insula a lacului Snagov. Prima mentiune despre manastirea dateaza din 1408 si pomeneste de Mircea cel mai Mare, bunicul lui Vlad Tepes. El a construit un zid de protectie, un pod de lemn si un tunel subteran secret. De-a lungul veacurilor, manastirea a servit, de asemenea, ca tipografie pentru primele carti romanesti in alfabetul latin, un loc de refugiu excelent si o teribila inchisoare pentru boieri. Legenda spune ca trupul lui Vlad Tepes a fost ingropat in secret aici, aproape de altar de catre calugari; doar corpul, deoarece otomanii au luat capul in Imperiul turc pentru a dovedi ca luptatorul neinfricat a murit. In 1821, in timpul revolutiei podul de lemn a ars si timp de mai multi ani accesul pe insula a fost facut doar cu barca. In 2010, un nou pod de fier a fost construit si dat in folosinta pentru toti vizitatorii.

Atractii turistice din Romania

cetatea poenari

Cetatea Poenari

Denumita si "Cuibul de vulturi al vitejilor de demult" este o cetate importanta, restaurata si folosita de catre Vlad Tepes in timpul domniei sale. Este situata la 165 km vest de Bucuresti, pe o stanca, la 180m altitudine. Pentru a ajunge acolo pasagerii trebuie sa urce 1480 de scari. Adevaratul castelul al lui Dracula, descris si de de Jules Verne in romanul sau "Castelul din Carpati", a avut un rol important in infrangerea armatelor otomane, in 1462.
barajul vidraru

Barajul Vidraru

Urcand cele 1480 de trepte ale castelului lui Dracula veti avea parte de o priveliste spectaculoasa, peisaje frumoase, de unde se poate vedea de asemenea, si Barajul Vidraru.
manastirea curtea de arges

Manastirea Curtea de Arges

O alta "fortareata" care a avut un rol important in rezistenta impotriva atacurilor otomanilor este Manastirea Curtea de Arges. O capodopera a arhitecturii romanesti cunoscuta si datorita mitului legat de constructia sa.
castelul bran

Castelul Bran

Castelul lui Dracula faimos in intreaga lume asa cum este descris in romanul lui Bram Stoker, situat la granita de est a tinutului Transilvaniei, un tinut de basm unde legendele si miturile se intalnesc la fiecare pas. De-a lungul istoriei, castelul a avut, de asemenea, un rol protector datorita pozitiei sale, fiind asezat pe un deal, cu vedere la intreaga regiune. In fiecare an, mii de turisti vin aici pentru a vedea unde a trait Vampirul Dracula.
castelul peles

Castelul Peles

Inainte de Castelul lui Dracula, turistii sunt invitati sa viziteze un alt castel, unul rafinat: Castelul Peles. Unul dintre cele mai frumoase castele din Europa, situat in Sinaia, fosta resedinta pentru primul cuplu regal din Romania - Regele Carol I si Regina lui, Elisabeta. Arhitecti germani, austrieci si francezi si-au unit eforturile si au creat o capodopera, unica pentru frumusetea sa, vizitata de milioane de turisti in fiecare an.
cetatea rasnov

Cetatea Rasnov

Denumita Rosenau in germana, este situata pe un deal stancos in Muntii Carpa?i, la 650 ft. deasupra orasului Rasnov. Amplasat strategic pe ruta comerciala care leaga provinciile Transilvania si Tara Romaneasca, Rasnov difera de alte fortarete Saxone prin faptul ca aceasta a fost conceputa ca un loc de refugiu pe perioade lungi de timp.
piata sfatului

Brasov

A fost votat ca fiind orasul cel mai vizitat in 2013, un oras saxon foarte bine conservat, situat la poalele Tampei.
saschiz

Saschiz

Fiind situat intr-o regiune in care mitul lui Dracula este exploatat la intregul sau potential, satul Saschiz poate oferi turistilor o alternativa unica de a vizita o biserica frumoasa in stil gotic cu un turn cu ceas si case faimoase in stil saxon. De altfel, aceste case au fost incluse de catre UNESCO, in 1999, pe lista patrimoniului mondial, impreuna cu alte sase site-uri romanesti.
sighisoara

Sighisoara

Fondata de sasi in timpul secolului al XII-lea, Sighisoara (Schassburg in germana), este unul dintre cele mai frumoase si mai bine conservate orase medievale din Europa. Desemnat ca facand parte din Patrimoniului Mondial, de catre UNESCO, aceasta bijuterie ramasa perfect intacta din secolul al XVI-lea, cu noua turnuri, strazi pietruite, case burgheze si biserici ornate, rivalizeaz─â cu strazile istorice ale Vechiului oras Praga sau Viena pentru magia atmosferei pe care o emana.
FaceBook
Protectia consumatorului - A.N.P.C | Date firme
Realizat de Nindos Consortiu @2014-2018